Verse pasta, het verschil.

Gepubliceerd op 23 maart 2021 om 12:53

Is verse pasta lekkerder dan gedroogde pasta?
Heb jij weleens zelf verse pasta gemaakt? Bij Pizzeria Giovanni doen we het elke dag, en dat proef je. 

Maar is verse pasta dan zoveel beter dan gedroogde pasta? We leggen je hier het verschil uit.

Verse pasta wordt gemaakt van bloem, water en ei. De eieren zorgen voor een rijkelijke smaak en geven de pasta structuur en een iets gelere kleur.

In de supermarkt vind je ook weleens ‘pasta met ei’ in het rek bij de gedroogde pasta’s, maar dat maakt het nog geen verse pasta! 

Vooral in Noord-Italië wordt veel verse pasta gebruikt. Als hij goed al dente gekookt wordt, krijg je een hemelse combinatie van zachtheid en een bite.

Gedroogde pasta  van goede kwaliteit zullen ook die gerechten overheerlijk zijn.

Overigens zijn sommige vormen van pasta zoals fusilli en penne veel handiger in droge vorm.

Verse pasta of gedroogde pasta?

Wanneer gebruik je nu verse pasta en wanneer is gedroogde beter?

Het verschil zit hem in de manier waarop de pasta combineert met je andere ingrediënten.

Droge pastasoorten zijn veel beter geschikt voor sauzen op groenten- en oliebasis omdat ze er beter aan blijven plakken.

Dit is meteen ook de reden waarom Italianen voor elke soort saus een andere pasta gebruiken.

Roomsauzen of gevulde pasta zoals tortellini en ravioli zal dan weer veel beter werken met een vers gemaakte pasta.

Kom zeker de verse pasta's van Pizzeria Giovanni in Genk proeven, tot snel

Ciao........

Pizza Genk & Pasta Genk